Пайєтт про зрив фестивалю ЛГБТ у Львові: Це погані новини

Пайєтт про зрив фестивалю ЛГБТ у Львові: Це погані новини

Укрінформ
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт засудив зірвання у Львові «Фестивалю рівності», що мав відбутися цими вихідними.

Про це дипломат написав у своєму Твіттері.

«Погана новина, що «Фестиваль рівності» у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести. Прояви нетерпимості у Львові суперечать європейському майбутньому, заради якого українці так багато пожертвували», – зазначив посол.

Як уже повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив напад на активістів ЛГБТ-спільноти у Львові.

«Фестиваль рівності», серед організаторів якого була й ЛГБТ-спільнота, мав розпочатися 19 березня у Львові. Попередньо планувалося, що захід пройде на площі перед Оперним театром, але проведення фестивалю на цьому місці заборонив Львівський окружний адміністративний суд з міркувань безпеки.

Організатори вирішили провести захід у готелі «Дністер», але зрештою завершили свою роботу через кілька годин - через повідомлення про нібито замінування готелю.

Тим часом біля готелю зібралося кілька десятків молодиків спортивної статури, деякі з них були у балаклавах. Коли учасників зірваного «Фестивалю рівності» вивозили автобусами з готелю, молодики кидали в бік автоколони каміння, а дехто запалив петарди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-