Арешт антимайданівця

Арешт антимайданівця "Топаза" продовжили до 4 квітня

Укрінформ
Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави антимайданівцю Гнатові Кромському, відомому за позивним "Топаз".

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Арешт для Кромського продовжено ще на 60 днів без можливості внесення застави", - відзначили у суді.

Як стало відомо, така міра обрана у зв'язку з тяжкістю злочинів, здійснених "Топазом" .

"Водночас адвокат "Топаза" Олександр Шадрін визнав обрання такої і ніякої іншої міри для звинувачення у посяганні на територіальну цілісність України порушенням Конституції і подав клопотання, щоб Київський райсуд звернувся із цього приводу до Верховного Суду України, але у клопотанні відмовлено", - додали у суді.

Як повідомляв Укрінформ, Кромський-"Топаз" затриманий 28 березня 2014 року у рамках кримінального провадження за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові безлади", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Кромський у лютому був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-