Прапори «Великої Української Ходи» дісталися Сєверодонецька

Прапори «Великої Української Ходи» дісталися Сєверодонецька

Укрінформ
До 121 прапора, які учасниця "Жіночої сотні" Майдану Катерина Валевська зібрала у 113 українських містах, у четвер приєднався 122-й, підписаний українськими патріотами Сєверодонецька.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Акція розпочалась 14 вересня 2014 року. 120 днів, без зупинки, не заїжджаючи додому, я йшла Україною. 11 січня 2015–го вона була завершена, оскільки спочатку планувалося зібрати 100 прапорів. 16 грудня я їх забрала з музею в селищі Верховина, щоб у новорічну ніч привезти  на позиції батальйону «Айдар» під Горлівкою. Я думала, відразу їх поверну назад, але люди почали звертатись до мене в Інтернеті із проханнями приєднати до колекції свої прапори», - розповіла  Валевська.

Акція учасниці «Жіночої сотні» Майдану і волонтера батальйону «Айдар» Катерини Валевської  отримала назву «Велика Українська Хода». Вона не має партійно-політичного забарвлення, просто в кожному місті, куди активістка дістається, до її прапорів додається ще один чи два. Є тут і прапори міст, сьогодні непідконтрольних Україні – Донецька, Луганська, Севастополя, кримськотатарський прапор.

Перед Сєверодонецьком Валевська побувала в Попасній та Кремінній. Наступними населеними пунктами стануть райцентр Новоайдар, місто Щастя і Станиця Луганська.

За словами жінки, уже готується до друку великий фотоальбом, присвячений Ході. Перші примірники будуть подаровані рідним Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-