Рада посилила соцгарантії чорнобильцям

Рада посилила соцгарантії чорнобильцям

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо соціального захисту постраждалих осіб».

За відповідне рішення у четвер проголосував 261 нардеп, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу з трибуни Верховної Ради голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко, ухвалений закон передбачає посилення соціальних гарантій осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Водночас він зауважив, що низка державних програм для чорнобильців фінансуватимуться тільки з наступного року. Цьогоріч, за його словами, з державного бюджету будуть профінансовані програми підтримки неповнолітніх дітей із сімей, де ліквідатор загинув чи помер; вдів ліквідаторів, які мають неповнолітніх дітей, а також скасування податків на пенсії чорнобильців, які працюють.

«Пенсії особам, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, виплачуються в повному розмірі, без урахування одержуваного заробітку (доходу) та незалежно від місця роботи», - зазначається в тексті ухваленого закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-