В Україні заборонили ще 14 російських телеканалів

В Україні заборонили ще 14 російських телеканалів

Список
Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вилучила із переліку дозволених для ретрансляції в Україні програм 14 російських телеканалів.

Про це повідомляє сайт Нацради.

"Регуляторний орган на засіданні 17 березня, розглянувши результати моніторингу низки іноземних телевізійних програм, вирішив вилучити із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України 14 російських телеканалів. Основна причина - трансляція комерційної реклами", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді зазначають, що вилучено, зокрема, такі телепрограми: «Радость моя», «Музыка Первого», «Оcean-TV», «HD Life», «ТДК (Телевизионный Дамский Клуб)», «24 Док», «Детский», «STV», «Индия ТВ», «Здоровое телевидение», «Ля-минор ТВ», «Еврокино», «Drive», «Мать и дитя».

Усі зазначені іноземні програми мають юрисдикцію Російської Федерації, яка не є підписантом Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Відповідно до частини дев'ятої статті 13 Закону України «Про рекламу» трансляція реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що не підпадають під юрисдикцію держав членів ЄС або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, заборонена. Однак на всіх цих каналах, окрім «Еврокино», «Drive», «Мать и дитя», транслювалася комерційна реклама. На деяких із них зафіксовано й інші порушення українського законодавства.

Рішення Національної ради про вилучення  із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України 14 іноземних програм набуває чинності через місяць з дня його оприлюднення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-