Слободян пояснив, чому

Слободян пояснив, чому "проскочила" фура з контрабандним бурштином

Ексклюзив
Укрінформ
Прикордонники не мали підстав для перевірки вантажівки з контрабандним бурштином, яку затримали у Польщі, тому, що вона прийшла у пункт пропуску повністю оформленою на внутрішній митниці в Україні.

Так прокоментував кореспондентові Укрінформу ситуацію з фурою, яка вивезла з України бурштин на суму у 5,6 млн євро, помічник голови Державної прикордонної служби України, прес-секретар Олег Слободян.

"Фура йшла під митним оформленням з внутрішньої митниці України. Тобто, вона була оформлена та запломбована. Відповідно підстав для перевірки та оформлення на кордоні не було. Ми лише перевірили документи", - сказав Слободян.

Він зауважив, що товар зазначався зовсім інший. "Ми не мали оперативної інформації про можливе приховання контрабанди. У такому випадку ми могли б ініціювати спільну перевірку, однак, аргументів у нас не було", - пояснив Слободян. Він також нагадав, що за оформлення вантажів під митним оформлення відповідає митниця і тому всі питання до неї.

Речник зауважив, що у Польщі переміщення бурштину не є кримінальним злочином, тому контрабандисти  можуть відбутись лише штрафом. Слободян не уточив, яка саме митниця оформляла вантажівку, зауважив лише, що це була центрально-східна митниця. 

Як повідомляли ЗМІ, польські прикордонники запобігли спробі незаконного перевезення через українсько-польський кордон майже 1,5 тонн бурштину загальною вартістю близько 5,6 млн євро. Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. Такої великої незаконної поставки партії бурштину на польському кордоні ще не було. Під час огляду автомобіля працівники митниці виявили, що під мішками з легальним товаром приховані пакети і картонні коробки, заповнені бурштином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-