МВС Німеччини заборонило «Білих вовків»

МВС Німеччини заборонило «Білих вовків»

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Німеччини наклало заборону на правоекстремістську ксенофобську групу "Білі вовки" і пообіцяло не терпіти подібні організації.

Про це повідомляє видання Тagesspiegel.

“Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заборонив правоекстремістське об'єднання "Терористична група "Білі вовки" ("Weisse Wolfe Terrorcrew" - WWT) ", - йдеться у повідомленні.

З моменту набуття чинності розпорядження усі заходи, що проводяться "Вовками", а також організаціями, які утворюються на їхній основі, вважаються нелегальними і підлягають покаранню. Заборонено також публічне використання прапора і символіки клубу.

У середу в 10 федеральних землях, включаючи Берлін, відбулися обшуки у будинках керівників угрупування - це 25 осіб. Окрім ноутбуків, носіїв інформації, мобільних телефонів, документів, зображень Гітлера було також конфісковано зброю.

"WWT - об'єднання неонацистів. Воно діє відкрито та агресивно проти держави і суспільства, проти мігрантів, інакодумців", - заявили у МВС.

Глава відомства пообіцяв не спускати очей з тих, хто пропагує ксенофобську та людиноненависницьку ідеологію і хоче встановити диктатуру за зразком націонал-соціалізму "усіма засобами".

"Таким групам, як WWT у Німеччині немає місця", - заявив де Мезьєр.

За його словами, влада послідовно виступає проти угрупувань, які поставили перед собою мету посіяти страх і жах з-поміж тих людей, які шукають  захисту і притулку в Німеччині.

Нагадаємо: угрупування WWT було засноване у 2008 році як фан-група однойменної правоекстремістської музичної групи скінхедів Weisse Woelfe. Вона діє у Гамбурзі, Бранденбурзі, Шлезвіг-Гольштейні, Нижній Саксонії, Північному Рейні-Вестфалії та Берліні, її члени не раз вступали у сутички з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-