"Восточный" довгобуд: на путінському космодромі знову назріває страйк

Укрінформ
Будівельники космодрому «Восточный» вимагають погасити борги із зарплати і погрожують масовими акціями протесту.

Працівники збанкрутілої Тихоокеанської мостобудівної компанії, що будувала цей об'єкт, вже розпочали підготовку акцій. Їх планується провести 16 квітня – у річницю звернення до президента Путіна, передає Эхо Москвы.

Раніше щодо керівників ТМК були порушені кримінальні справи про шахрайство. У компанії заявили, що причиною заборгованості перед приморськими будівельниками космодрому є дії гендиректора компанії Віктора Гребнєва, який купував яхти і будував маєток.

Для того щоб розрахуватися з боргами, на торги виставляють майно збанкрутілого субпідрядника. Однак, за даними прокуратури на початок березня, розмір боргу перед будівельниками становить 117 мільйонів рублів.

Будівництво космодрому "Восточный" розпочалося в Амурській області в 2012 році. Тоді ж і з'явилися перші відомості про затримки виплати зарплат робітникам організацій-підрядників будівництва космодрому, а також про можливий зрив термінів будівництва.

Перший запуск з космодрому був запланований на 25 грудня 2015 року. Пізніше стало відомо, що він переноситься на 2016 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-