Поляки подарували ікони українським військовим медикам

Поляки подарували ікони українським військовим медикам

Фото
Укрінформ
У Львові військовослужбовцям передали ікони, намальовані українськими та польськими художниками.  

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"У Львові, в кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці урочисто освятили та передали ікони представникам Військово-медичного клінічного центру Західного регіону та клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України. У заході взяли участь представники духовенства, миряни, іконописці", - йдеться у повідомленні.

Роботи художників з Польщі та України, які малювали ікони 2014 року в рамках міжнародного пленеру в Києві, що був присвячений Ггероям Небесної Сотні та Антитерористичної операції, у січні цього року отримали шпиталі Варшави, Любліна і Перемишля як подяку за допомогу українцям під час Революції Гідності, а позатим й військові лікувальні установи Західного регіону України.

Як зазначив митрополит Львівський, Сокальський УПЦ КП Димитрій, який освячував ікони акція покликана об’єднати митців обох народів: «Ми об’єдналися в молитві за Україну».

"Відчуваю піднесення, надію та впевненість в тому, що ці ікони додадуть сил особовому складу, медичним спеціалістам й технічному персоналу під час лікування військовослужбовців — учасників Антитерористичної операції", - наголосив заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Василь Зайцев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-