Найбільш монополізовані в Україні сфери ПЕК та ЖКГ - Терентьєв

Найбільш монополізовані в Україні сфери ПЕК та ЖКГ - Терентьєв

Укрінформ
За  оцінками Антимонопольного комітету України, найбільш монополізованими сферами в Україні є житлово-комунальне господарство, агропромисловий комплекс та паливно-енергетичний комплекс.

Про це під час свого звіту заявив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З двох тисяч рішень, винесених у 2015 році у сфері зловживання монопольним становищем, 23% стосувались житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу - 14%, паливно-енергетичного комплексу -11%, тобто таким чином бачимо, що ці сфери є найбільш монополізованими в Україні», - сказав Терентьєв.

За його словами, найпоширенішими зловживаннями у сфері житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу є зловживання при постачанні енергоносіїв.

«Якщо говорити про агропромисловий комплекс, то тут мається на увазі сфера виробництва та постачання продуктів харчування, і більшість рішень за зловживання монопольним становищем виносяться відносно торговельних продуктових мереж за аномальні цінові скачки. Втім наголошу, що Антимонопольний комітет не має функцій цінового контролю», - додав очільник АМКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-