Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії

Дипломати країн ОБСЄ підтримують діалог журналістських організацій України та Росії

Укрінформ
Надзвичайно важливою ініціативою представника ОБСЄ з питань свободи медіа є діалог журналістських організацій України та Росії, що триває уже два роки. 

На цьому наголосила сама представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, звітуючи перед постійною радою ОБСЄ у Відні про своє шестирічне перебування на посаді, повідомляє прес-служба НСЖУ.

Одним з практичних проявів діалогу Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України та Союзу журналістів Росії став проект співпраці молодих журналістів з обох країн. Цей проект було презентовано дипломатам в кулуарах віденського палацу Хофбург, де проходять засідання Ради ОБСЄ.

Зокрема, молоді журналісти з Росії та України представили спільну фотовиставку та відео-роботи (і лонгріди) на теми захисту свободи слова,  роботи мультикультурного центрального ринку Відня та облаштування в Австрії біженців зі Сходу.

Разом із тележурналістом з Івано-Франківська Юрієм Чмілем Дарія працювала над матеріалом про мультикультурний ринок «Нашмаркт». Їхня «редакція» включала також також російських колег Анну Григор’єву і Кирила Тарасова, та з ранку до пізнього вечора спілкувалася із продавцями ринку. Більшість з них – представники країн колишнього Радянського Союзу.

Другим відео-проектом молодих журналістів обох країн став документальний фільм про роботу Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи медіа «Вартові свободи». Авторська група фільму складалася із москвичок Дарії В’югіної та Яни Коломієць, а також журналіста миколаївського телеканалу «ТАК-ТБ» Христини Синичків.

Над спільною фотовиставкою працювали фотографи Ігор Єфімов з Черкас та Ярославна Чернова з Тюмені. Кураторами «молодіжного Діалогу» були перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, член комітету НМПУ Андрій Яніцький та секретар СЖР Ашот Джазоян.

До кінця весни планується провести презентації спільного проекту молодих журналістів у Києві, Москві, Івано-Франківську, Одесі, Миколаєві та Черкасах.

Про свою підтримку діалогу журналістських організацій Росії та України в часи конфлікту заявило представництво Європейського Союзу при ОБСЄ. А загалом дипломати з країн-учасниць ОБСЄ високо оцінили шестирічну роботу представника Дуні Міятович за її принциповість та негайну реакцію у випадках порушення прав журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-