Калиновського змусять бути на засіданні суду - хоча б віртуально

Калиновського змусять бути на засіданні суду - хоча б віртуально

Укрінформ
Судове засідання у справі колишнього пасинка олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського перенесли на 14 березня. Воно відбудеться у режимі відеоконференції.

Про це повідомив суддя у суботу, передає кореспондент Укрінформу.

"Зобов'язати головного лікаря Київської міської лікарні номер 6 забезпечити проведення підготовчого судового засідання кримінального провадження по обвинуваченню Калиновського, яке призначити на 14 березня 2016 року на 13 годину в режимі відеоконференції", - зазначив суддя.

Натомість захист Калиновського назвав рішення суду необгрунтованим, оскільки, за словами адвокатів, відеоконференція відбувається тільки тоді, коли не заперечує обвинувачувана особа. Захисники рекомендуватимуть Калиновському відмовитися від відеоконференції.

Нагадаємо, напередодні Шевченківський райсуд Києва мав обрати запобіжний захід для колишнього пасинка олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського.

30 травня 2007 року тоді 22-річний Калиновський на кабріолеті BMW M6 на великій швидкості скоїв ДТП на бульварі Шевченка у Києві. У результаті помер 38-річний водій ВАЗ-21011 – прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також дівчина мажора Анастасія Броннікова.

Калиновський тоді потрапив у лікарню, але втік із неї - "мажора" навіть не встигли допитати. Після цього його оголосили у міжнародний розшук.

Калиновського затримали 29 вересня 2015 року за рух по зустрічній смузі у Дарницькому районі Києва. Порушник не показував поліції своїх документів, тож правоохоронці ідентифікували його завдяки фотографії, опублікованій в інтернеті.

У четвер, 11 березня, у Шевченківському райсуді мало відбутися перше засідання у цій справі. Але розпочати розгляд не вдалося - відразу після того, як суд відхилив клопотання захисту Калиновського про його звільнення з-під варти, обвинувачений знепритомнів. Засідання перенесли на суботу, 12 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-