Злодія в законі

Злодія в законі "Куршу" вже вдруге депортували з України

Укрінформ
Українські правоохоронці депортували з території країни уродженця Грузії, злодія в законі Гочу Кахідзе, відомого у кримінальних колах як "Курша".

Про це повідомляє у суботу сайт Національної поліції. 

"Уродженця Грузії у 2014 році вже депортували з України. Однак, змінивши прізвище, він знову нелегально проник на територію держави. Наразі його депортовано", - зазначили у поліції.

Там нагадали, що вчора, 11 березня, оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції спільно з колегами зі столичної поліції затримали на території Києва 43-річного громадянина Грузії Гочу Кахідзе. Поліцейські разом із представниками Державної міграційної служби з'ясували, що затриманий громадянин не є тим, за кого себе видає: він справді є уродженцем Грузії, однак раніше мав прізвище Джинчарадзе.

Крім того, за наявними обліками Інтерполу, затриманий належить до категорії осіб із кримінальним статусом "злодій в законі" і має кримінальне прізвисько "Курша". Чоловік був неодноразово засуджений на території Російської Федерації та Грузії.

У вересні 2014 року "Куршу" вже затримували і депортували із забороною в'їзду на територію України на три роки. Наразі рішення суду про депортацію затриманого вже виконано.

Перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян зазначив, що зараз більша частина так званих злодіїв у законі куруються ФСБ, а самі вони мають вплив на деяких людей у владі. "І до нас Росія направляє їх зі зрозумілих причин, не з "братньої" любові", – наголосив Троян.

Він також додав, що у разі ухвалення Верховною Радою спеціального закону про відповідальність для злодіїв у законі, який вже опрацьований і поданий на розгляд парламенту, правоохоронні органи отримають додатковий важіль впливу на прояви організованої злочинності в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-