Савченко необхідна госпіталізація - адвокат

Савченко необхідна госпіталізація - адвокат

Укрінформ
До викраденої Росією народного депутата України Надії Савченко, яка утримується у СІЗО, досі не пускають ані родичів, ані лікарів, адвокати зможуть побачитися з нею лише у понеділок.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив адвокат українки Микола Полозов.

«Не пускають ні консула, ні сестру. Зараз вихідні дні, тож ми зможемо побачити Надію лише у понеділок», - сказав Полозов.

Він нагадав, що вихід з сухого голодування має відбуватися під наглядом лікарів. «Остання інформація, яка у нас була, - це те, що Надія не може пити воду, бо її одразу нудить. У неї температура. Скоріше за все, є запалення внутрішніх органів», - додав адвокат.

За словами Полозова, російських медиків Савченко до себе не підпускає. «У цій ситуації госпіталізація, ймовірно, необхідна. Одна надія, що Путіну об'єктивно не вигідно, щоб Надія померла. Я думаю, у випадку, якщо ситуація буде критична, вони вживатимуть заходів, щоб зберегти їй життя. Але вона ж зараз страждає, їй треба надати медичну допомогу, але цього ніхто не робить», - сказав адвокат.

Нагадаємо, 4 березня Савченко оголосила про початок "сухого" голодування після того, як напередодні суд закрив засідання у її справі, не надавши їй можливості виголосити заключне слово. Однак 10 березня вона вирішила все ж відмовитися від голодування "насуху" і пити воду. Однак процес виходу з сухого голодування має відбуватися під наглядом лікарів. Російських медиків Савченко до себе не підпускає, заявивши, що її огляд та лікування можуть здійснювати лише українські або європейські фахівці.

Група українських лікарів уже кілька днів перебуває в Ростові-на-Дону, однак російська влада досі не надала їм дозволу на зустріч і обстеження обранки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-