СБУ: в полоні бойовиків та росіян - 128 українців

СБУ: в полоні бойовиків та росіян - 128 українців

Ексклюзив
Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донбасу та Росії знаходяться 128 українських заручників.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.  

"Той список, який ми подаємо (на переговорах Трьохсторонньої контактної групи у Мінську - ред.), на сьогоднішній день у ньому 128 осіб. Це не лише ті хлопці, які знаходяться у Донецьку та Луганську, а також ті люди, які знаходяться на території РФ", - заявив Тандіт.

Він зазначив, що серед заручників у тому числі знаходяться жінки і поранені. При цьому, деякі - у важкому стані.

За словами радника СБУ, саме тому на сьогоднішній зустрічі у Мінську українська сторона та представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста наполягали, щоб МКЧХ було допущено до утримуваних бойовиками заручників, щоб хоча б перевірити, в якому стані вони знаходяться. Втім, бойовики та їх російські куратори досі відмовляються допускати МКЧХ до заручників.

Поруч з цим, Юрій Тандіт висловив переконання, що усіх заручників з Божою поміччю все таки вдасться звільнити. "Потрібно йти далі. Головне, що є певна надія і після січня проходили операції по звільненню. Були формули 4 на 8 один раз, 4 на 8, 3 на 6, 1 на 4", - зазначив він.

Водночас, в СБУ ніколи не анонсують операції по звільненню, щоб не ставити її під загрозу зриву. Голова СБУ Василь Грицак особисто курує процес звільнення заручників, зазначив Юрій Тандіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-