Дороги в Україні можна робити недорого - Пивоварський

Дороги в Україні можна робити недорого - Пивоварський

Укрінформ
В Україні дороги можна робити недорого, за новітніми технологіями і з місцевого матеріалу. Такі уроки для «Укравтодору» демонструє прикарпатська програма ремонту доріг.

Про це заявив у п'ятницю в Івано-Франківську під час робочої поїздки міністр інфраструктури  Андрій Пивоварський,

«Експеримент із прикарпатською програмою показав кілька важливих уроків для «Укравтодору». Перше. Ми можемо будувати дороги недорого, за європейськими цінами. Для цього треба провести відкритий тендер. Друге. Навіть в українських компаніях є технічні можливості робити якісну дорогу за технологіями, які щойно з’явилися в Європі. Третє. Ми можемо повністю використовувати місцевий матеріал», - зазначив Пивоварський.

Він також додав, що Україна має перейти на світові стандарти будівництва доріг.

«Ми б хотіли, щоб Україна перейшла на світові стандарти будівництва доріг, а не жила 24 роки після розвалу Союзу за старими ДБН», - зауважив міністр, наголосивши, що проситиме уряд вже з наступного року  використовувати стандарти будівництва доріг за світовою системою FIDIC  (Федерації незалежних інженерів).

Також Пивоварський висловив переконання, що в Україні варто запровадити постійну тактику незалежного аудиту доріг, на що Світовий Банк готовий направити кошти.

Як відомо, Прикарпатська програма капітального ремонту доріг становить  більше 800 млн грн. Кошторис дороги «Львів – Івано-Франківськ» сягає майже 450 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-