Патріарх Варфоломій заявив про духовний зв'язок з Україною

Патріарх Варфоломій заявив про духовний зв'язок з Україною

Укрінформ
Між Константинопольською Церквою, яка є материнською церквою української нації, та Україною існує духовний зв'язок.

На цьому наголосив Архієпископ Константинополя - Нового Риму та Вселенський Патріарх Варфоломій І під час зустрічі у Стамбулі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Я хочу відзначити велике задоволення і подяку Президенту України за його візит. Ви знаєте, що церква Константинополя є материнською церквою української нації. Ми відчуваємо духовний зв'язок між Константинопольською Церквою та Україною", - сказав Варфоломій І.

Він наголосив на важливості візиту Президента для взаємних відносин і висловився за єдність і мир у всьому світі. "Це наш обов'язок тут, у Вселенському Патріархаті, весь час молитися за мир і єдність в Україні, в Європі і в усьому світі", - сказав Вселенський Патріарх.

Зі свого боку, Президент України висловив вдячність за "величезну допомогу, яку український народ отримує від Вселенського Патріарха Варфоломія І". "Я дуже вдячний Патріарху за постійну турботу, постійну молитву про Україну, її процвітання, про мир на українській землі, за постійну допомогу, яку Мати-Церква надає Україні", - сказав Глава держави під час брифінгу для преси за підсумками зустрічі.

"Безумовно, ми говорили про майбутнє України, про мир, про єдину Помісну Православну Церкву, якої прагне і чекає український народ", - наголосив Порошенко.

Він висловив впевненість, що на українську землю прийде мир та процвітання. "Ми впевнені в тому, що молитви церкви Бог почує. Ми впевнені, що прийде мир на Українську землю, прийде спокій, прийде процвітання. І я дуже вдячний його святості Патріарху Варфоломію І за дуже важливий для нас діалог стосовно майбутнього України", - сказав Президент.

Зустріч відбулася у Тронній залі Вселенського Патріархату у Стамбулі.

Главу держави супроводжувала його дружина пані Марина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-