Свята Варвара поставила на вуха київську поліцію

Свята Варвара поставила на вуха київську поліцію

Укрінформ
Київська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом крадіжки зі столичного Михайлівського собору частки мощей святої Варвари.

Про це сказала начальник відділу комунікації ГУ Національної поліції в м.Києві Оксана Блищик у коментарі Укрінформу.

"Є в нас таке звернення. Про крадіжку нам повідомили наступного дня. Відкрито кримінальне провадження. Розслідуємо. Позитивного результату поки що немає", - зазначила Блищик.

Як повідомляли ЗМІ, з Михайлівського Золотоверхого собору (УПЦ Київського патріархату) на вул. Трьохсвятительській у Києві напередодні вихідних вкрали ковчежець з часткою чудотворних мощей святої великомучениці Варвари.

Архимандрит Лаврентій підтвердив факт крадіжки і розповів подробиці.

"Приблизно о 10 годині ранку 4 березня, під час ранкового служіння, до нас підійшов охоронець і сказав, що військові, які збирають пожертви біля входу в храм, бачили, як чоловік, схожий на бомжа, вибіг із собору, щось ховаючи під одягом. Ми відразу оглянули храм і помітили, що зник ковчежець із часткою мощей святої великомучениці Варвари. Ніхто з присутніх не бачив сам момент крадіжки. Це дуже цінна реліквія - духовно цінна. Безліч прихожан молилися цим мощам ", - розповів священнослужитель.

Отець Лаврентій також повідомив, що наступного дня, 5 березня, військові привели того чоловіка і сказали, що саме його бачили напередодні, як він вибігає з храму, і нібито він зізнався в крадіжці.

Відеоспостереження в Михайлівському Золотоверхому соборі немає. Причетність до крадіжки затриманого бійцями чоловіка довести не вдалося і його відпустили.

У свою чергу бійці 18-го запасного батальйону "Правого сектора", які збирають біля Михайлівського собору пожертвування для добровольців "ПС" в зоні АТО, впевнені, що саме затриманий ними бомж вкрав святиню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-