В ЛОДА розповіли, як проходити ЗНО випускникам з окупованих територій

В ЛОДА розповіли, як проходити ЗНО випускникам з окупованих територій

Укрінформ
Атестати українського зразка хочуть отримати 259 випускників із окупованої території.

Про порядок тестування і зовнішнього незалежного оцінювання таких учнів розповіла в.о. директора Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Тетяна Ткачова, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Випускники шкіл, що знаходяться на окупованій території, для отримання документів про середню освіту українського зразка повинні закінчити нашу школу екстерном. На сьогоднішній день у нас зареєстровано, за даними з міст і районів, 259 одинадцятикласників з окупованої території. Стосовно визнання документів, на підставі яких вони реєструються для ЗНО: з документами, які вони нам надають, ми не працюємо. Для того, щоб дитина з непідконтрольної території отримала документ українського зразка - за 9 і 11 класи - вона мусить прикріпитися до однієї з українських шкіл, а в кожному територіальному відділі освіти є така школа, і пройти там екстернатну форму з елементами дистанційного навчання. Дитина проходить відповідне тестування, отримує базові бали по предметах. Але на період зовнішнього незалежного оцінювання випускники однозначно повинні сюди приїхати", - наголосила Ткачова.

Загалом на 4 березня, коли був завершений прийом документів, для проходження ЗНО зареєструвалося 3410 осіб, з яких 2722 - випускники цього року, випускників минулих років 503, учнів ПТУ і студентів вишів I-II ступенів - 183 особи. Ще двоє - випускники-іноземці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-