Активісти у Таллінні пікетували за звільнення Савченко

Активісти у Таллінні пікетували за звільнення Савченко

Фото, відео
Укрінформ
Активісти української діаспори та естонські активісти провели пікет #FreeSavchenko навпроти будівлі російського посольства в Таллінні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько 15 осіб провели пікет біля будівлі посольства РФ в Таллінні з прапорами, плакатами і скандуванням "Свободу Савченко!", "Свободу Сєнцову", "Путін - трибунал". Кілька прокремлівськи налаштованих місцевих російськомовних жителів провокували пікетників образливими вигуками щодо країни України, а також: "Бандерівці!". Але наряд естонської поліції не допустив сутичок.

Щотижневе, по середах, пікетування російського посольства в Таллінні проходить з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий у районі російсько-естонського кордону працівник естонських спецслужб Естон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями порядок денний пікетів розширився. І коли відбувся обмін Естона Кохвера, пікети проходять вже виключно на підтримку українців.

Про це розповів один з організаторів регулярного пікетування Тармо Круусімеє. Він також сказав, що Україна сьогодні, обороняючись від російської агресії, самотужки захищає і всю Європу. Тому так важливо, щоб жителі інших країн продемонстрували їй свою підтримку

У пікеті взяв участь син літературознавця Юрія Лотмана - професор талліннського університету Михайло Лотман. Він сказав, що підтримує свободу і демократію, європейські цінності в Естонії, в Росії, в Україні. І заради цих цінностей треба зробити все, щоб врятувати Надію Савченко.

Пікетниця Ганна Верщик повідомила, що саме під час пікету в Парламенті Естонії приймають резолюцію на підтримку Надії Савченко

Після закінчення акції на підтримку української героїні учасники відправилися до "Дерева Тараса" вшанувати пам'ять українського генія Тараса Шевченка.

Нагадаємо, 9 березня по всьому світу проходить акція #FreeSavchenko з вимогою негайного звільнення Надії Савченко, яка почала сухе голодування під час судилища над нею в Донецькому міськсуді Ростовської області РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-