Страсбург приєднався до глобальної підтримки Савченко

Страсбург приєднався до глобальної підтримки Савченко

Укрінформ
Страсбург приєднався до міжнародної акції GLOBAL DAY #FreeSavchenko. У Парижі українська громада оголосила тотальну мобілізацію на вечір.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції.

Зокрема, у Страсбурзі до глобального дня на підтримку викраденої і незаконно ув'язненої на території Росії української льотчиці, парламентарія та члена ПАРЄ Надії Савченко приєдналися депутати Європарламенту.

Як повідомляє постійне представництво України у Раді Європи на своїй сторінці у Фейсбуці, депутати Європарламенту разом з українською громадою Страсбургу взяли участь у Міжнародному дні підтримки Надії Савченко.

 «Вдячні європейським парламентарям за чітку і чесну позицію щодо судового фарсу, організованого російською владою!», - написали українські депутати.

Фото з акції на підтримку Савченко під стінами Ради Європи-#freesavcehnko в Страсбурзі також розмістили у Твіттері представники української громади Страсбурга.

Інші фото з цієї ж події поширили у Фейсбуці українські дипломати, акредитовані при РЄ. «Сьогодні українська громада Страсбургу вийшла до Ради Європи, щоб підтримати українського пілота і депутата Верховної Ради України Надію Савченко», - написали вони.

За їхніми словами викрадення, незаконне перевезення через кордон і незаконне утримання людей є міжнародним злочином. «Ми закликаємо російську владу виконувати Мінські домовленості і негайно звільнити Надію Савченко, яка незаконно утримується в Росії! Надія, ти змогла об’єднати і згуртувати українців! Надія, не полишай нас!», - написали дипломати.

Фото: Yeremitsa@yeremitsa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-