Сейм Польщі закликав Росію негайно звільнити Савченко

Сейм Польщі закликав Росію негайно звільнити Савченко

Оновлено
Укрінформ
Нижня палата польського парламенту в середу ухвалила резолюцію у справі звільнення в Росії української льотчиці Надії Савченко.

Відповідне рішення ухвалено одноголосно усіма фракціями Сейму, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Сейм Речі Посполитої разом із міжнародною спільнотою рішуче вимагає негайного звільнення Росією ув’язненої  громадянки України Надії Савченко”,- йдеться у прийнятій резолюції.

“Війна на сході України вже забрала життя кількох тисяч людей. Чергова жертва цієї війни не сприятиме відновленню миру”,- йдеться в документі.

 У резолюціх також наголошується, що  Сейм вимагає “безумовного і негайного звільнення усіх громадян України, які  були нелегально затримані на території України і вивезені до Росії.

“Вони чинили опір анексії Криму і збройній агресії Російської Федерації і їх було за це затримано на підставі незаконних звинувачень і ув’язнено”,- йдеться в документі.

Проект резолюції перед її прийняттям з трибуни Сейму зачитала заступник голови комісії Сейму у закордорнних справах Малгожата Госєвська.  Під час цього усі польські законодавці встали, а декотрі з них тримали плакати із зображенням Савченко і написом “Солідарні з Надією Савченко”.

Нагадаємо, в середу у кількох містах Польщі - у Варшаві під російським посольством, а також у Кракові та Гданську під консульствами РФ, відбудуться акції на підтримку Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-