У Харкові жіночий Марш солідарності охороняли поліція і добровольці

У Харкові жіночий Марш солідарності охороняли поліція і добровольці

Укрінформ
У Харкові відбувся Марш жіночої солідарності проти насильства у сім'ї, економічної дискримінації, за рівноправ'я. Акція зібрала півсотні харків'янок на Павлівській площі (раніше - Рози Люксембург) у центрі міста.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасниці акції тримають у руках плакати: "Геть гендерні ролі!", "Образи і погрози - це насильство!", "Б'є означає сяде!". Час від часу вони скандують: "Нас не потрібно захищати - на нас не потрібно нападати".

"У день 8 Березня жінкам зазвичай нагадують про їхню привабливість, дарують квіти і цукерки. Ми ж хочемо показати той жіночий досвід, про який майже не згадують. Боячись осуду, жінки, як мовиться, і самі не виносять сміття з хати. Є небезпечна тенденція звинувачувати жертву насильства. Це заважає їм заявити про свій досвід через страх засудження. Жіноча солідарність якраз і є інструментом протидії насильству", - пояснила активістка міського об'єднання феміністок "Сфера" - організатора акції.

Учасниці маршу пройшли центром міста до площі Конституції. З обох боків колони йшли поліцейські, а також молоді люди з числа добровільних охоронців.

До початку акції, розповіли очевидці, на Павлівську площу прийшли більше десяти молодих людей з незрозумілими намірами, оскільки вони були в масках. Побачивши охорону, вони не стали втручатися і розішлися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-