Нардепи написали Путіну листа. Вимагають волі для Савченко

Нардепи написали Путіну листа. Вимагають волі для Савченко

Укрінформ
Під час акції біля російського посольства у Києві народні депутати Ірина Луценко та Борис Тарасюк передали через працівників дипкорпусу Росії петицію президентові Путіну з вимогою звільнити Савченко та інших українських політв'язнів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Представник дипкорпусу, перший секретар посольства РФ, на жаль, він не представився, прийняв петицію і пообіцяв сьогодні передати її адресату", - сказала Ірина Луценко журналістам.

Вона, однак, висловила сумнів, що вимоги цього звернення будуть виконані, з огляду на те, що Росія постійно порушує свої обіцянки та зобов'язання.

Луценко також зазначила, що в петиції були вимоги припинити порушення прав людини в Росії, зокрема права на законний суд, а також вимоги дотримуватися всіх підписаних Росією міжнародних документів і меморандумів.

Народний депутат наголосила, що головною метою акції є привернути увагу світу і посилити тиск на Росію.

"Ми просимо міжнародну спільноту не просто спостерігати, а й діяти, не тільки споглядати за ситуацією із Савченко, а впливати на цю ситуацію, змінювати її", - сказала Луценко.

Нагадаємо, сьогодні на підтримку Надії Савченко в Києві та інших українських містах проходять численні акції. Зокрема, з ініціативи українських жінок-парламентаріїв, членів міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" було організовано Жіночу ходу від Міністерства оборони до Посольства РФ, біля представництва ЄС у Києві пройшла акція "Подаруй Надії свято". Схожі мітинги відбулися й у Харкові та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-