Берлін приєднався до #FreeSavchenko:

Берлін приєднався до #FreeSavchenko: "Ми прийшли тебе рятувати"

Фото
Укрінформ
Берлін приєднався до глобальної акції #FreeSavchenko на підтримку незаконно судимої у Росії української льотчиці, депутата Верховної Ради і члена ПАРЄ Надії Савченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

У неділю понад 100 людей зібрались біля Бранденбурзьких воріт, незважаючи на дощ. Вони спільно помолилися за Україну і висловили свою підтримку Надії Савченко. Акція тривала майже 3 години.

"Надіє! Ми прийшли тебе рятувати, Щоб сказати правдиві слова, Щоб руку любові тобі податі, Щоб ти залишилась жива!" - сформулювала мету зібрання голова Центральної спілки українців у Німеччині Людмила Млош.

Після рішення суду перенести дату оголошення вироку берлінські активісти організували Фейсбук-групу "Я – Надія Савченко. Вбийте й мене теж!", яка за лічені години зібрала понад 500 учасників з Німеччини та інших країн. Ініціатор створення групи та її координатор – Тетяна Летаів, яка особисто знайома з Надією та її рідними і спеціально їздила підтримати їх на суди в російському Донецьку, зачитала на акції "останнє слово" Савченко, яке їй не дали сказати на суді. Його текст перекладено на німецьку мову і поширюється в соцмережах.

Втім, німецька преса не надто багато уваги приділяє справі Савченко.

З метою привернути увагу влади ФРН кілька представників діаспори написали листа канцлеру Ангелі Меркель. Так, співачка LINA звернулася до глави уряду з закликом втрутитися в ситуацію і "врятувати нашу Надію, цю сильну жінку, яка в неволі бореться за свободу своєї держави і європейські демократичні цінності та ідеали".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-