На Львівщині вшанували пам'ять Романа Шухевича

На Львівщині вшанували пам'ять Романа Шухевича

Фото
Укрінформ
Заходи за участю перших осіб області та міста, священиків та представників громадськості відбувалися у Білогорщі – біля пам’ятника генерал-хорунжому. Нагадаємо, що саме тут, у Білогорщі, Роман Шухевич загинув 5 березня 1950 року.

Приїхав вшанувати головного командира УПА і його син – народний депутат Юрій Шухевич, повідомляє "День".

"Біля пам’ятника була вишикувана почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут та салютної команди Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять", - йдеться у публікації.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, зокрема, що постать Романа Шухевича є прикладом для багатьох наших воїнів, які сьогодні захищають кордони України.

"Романові Шухевичу неодноразово пропонували залишити Україну, одначе він постійно наголошував на тому, що командир повинен бути там, де воює його армія. Напевно, знав генерал-хорунжий, що в такій боротьбі з комуністичною владою вижити складно, залишився зі своїми воїнами", – сказав губернатор, додавши, що схожий вибір сьогодні роблять чимало  українських військових.

Син головного командира УПА – Юрій Шухевич закликав вшановувати на найвищому рівні усіх борців за незалежність України. За його словами, важливо пам’ятати про наших предків, які боролися за волю, а також сучасників. "Бо ті, що боролися  пліч-о-пліч зі Шухевичем, і ті, що зараз взялися за зброю, воюють за ту саму ідею", – вважає Юрій Шухевич.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Романові Шухевичу. Представники духовенства здійснили чин панахиди.

Фото: День

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-