Білорусь не пускає українців за ID-картками

Білорусь не пускає українців за ID-картками

Укрінформ
Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки поки що не розглядається як чинний документ для перетину кордону Білорусі.

Про це йдеться на сайті Державного прикордонного комітету Білорусі.

"Українські громадяни помилково розраховують в'їхати на територію Республіки Білорусь за цим новим електронним документам. У зв'язку з цим інформуємо, що за чинною двосторонньою Угодою між Республікою Білорусь і Україною від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь", - заявили у відомстві.

Крім того, стверджують білоруські прикордонники, українська сторона досі не ініціювала процедури між МЗС про визнання даних ID-карток в якості чинного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок.

"До врегулювання даних питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України лише за чинними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карток) і внутрішніми паспортами старого зразка (у паперовому вигляді)", - додали в прикордонному комітеті.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року в Україні почали видавати внутрішні паспорти нового зразка у вигляді пластикової ID-картки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-