Лутковська написала колезі з РФ: пропонує лікарів для Савченко

Лутковська написала колезі з РФ: пропонує лікарів для Савченко

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової з проханням сприяти вирішенню питання щодо організації огляду Надії Савченко українськими лікарями.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена. 

"Українська сторона готова визначити і направити в Російську Федерацію лікарів, які зможуть провести належний огляд і стежити за станом здоров'я Надії Савченко. Прошу Вас сприяти вирішенню питання про організацію огляду Надії Савченко українськими лікарями, яким вона довіряє і призначень яких вона дотримуватиметься», - йдеться у повідомленні.

Лутковська переконана, що таке вирішення питання дасть змогу не допустити погіршення здоров'я Надії й уникнути непоправних наслідків.

"Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться забезпечити право Савченко Н.В. на отримання належної медичної допомоги", - зазначається в листі Лутковської до Памфілової.

Як відомо, громадянка України Надія Савченко на знак протесту оголосила сухе голодування, що може призвести до погіршення стану її здоров'я. При цьому вона відмовилася від надання їй медичної допомоги російськими лікарями.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-