Яценюк розповів про 200 мільйонів на новітнє обладнання для шкіл

Яценюк розповів про 200 мільйонів на новітнє обладнання для шкіл

Укрінформ
Уряд цього року виділяє 200 мільйонів гривень на закупівлю новітнього обладнання для середніх шкіл.

Про це сказав Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у загальноосвітній школі №3 у Вишневому на Київщині, для якої за рахунок освітньої субвенції з бюджету придбано новітнє обладнання для кабінету фізики - цифровий вимірювальний комп'ютерний комплекс Еinstein.

Прем'єр-міністр нагадав, що торік уряд виділив на придбання такого обладнання 100 мільйонів гривень, і по Україні було облаштовано 395 таких класів. «У цьому році ми даємо місцевим бюджетам в два рази більше - 200 мільйонів гривень, щоб закупити нове обладнання і щоб українські діти користувалися новітніми технологіями», - цитує главу Кабміну Урядовий портал.

Яценюк наголосив, що основне завдання Уряду в рамках реформи середньої освіти у 2016 році - розпочати проект опорних шкіл, забезпечити їх новим обладнанням, новою системою фінансування.

Крім того, Кабмін виділив кошти на те, щоби спільно з місцевими громадами придбати в цьому році тисячу шкільних автобусів. Глава уряду дав доручення придбати ці машини до початку нового навчального року. Він також нагадав, що доручив відповідним відомствам узятися за ремонт доріг, аби шкільний транспорт міг проїхати.

Яценюк зазначив, що зараз по Україні низка шкіл, в яких навчається дуже мало учнів, і вартість навчання учня сягає 75 тисяч гривень при середній вартості 8-9 тисяч гривень. Після створення опорних шкіл діти отримають можливість їздити в модернову школу, де вчитель отримує вищу заробітну платню, а дитина набуває реальних знань.

«Фактично мова йде про розбудову нової якісної системи середньої освіти в країні», - наголосив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-