Порошенко нагородив видатних українок

Порошенко нагородив видатних українок

Укрінформ
Президент Петро Порошенко напередодні Міжнародного жіночого дня зустрівся з видатними жінками, серед яких - учасниці АТО, волонтери, медики, вчителі, артисти та спортсмени, і привітав їх із святом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«З тими випробуваннями, які послав Україні Господь, країна перетворилася на націю воїнів, і роль та місце жінки в цьому є дуже особливими», - зазначив Порошенко.

Президент підкреслив, що «у війни не повинно бути жіночого обличчя», та висловив глибоку шану 1200 жінкам, які разом з чоловіками боронять Україну проти російсько-терористичних військ у зоні АТО.

«Саме на таких прикладах як Надія Савченко та кожна з вас, виховуються і зараз, і наступні покоління українців. Бо це вже нова держава, і ви - символи нової держави», - підкреслив Порошенко.

З нагоди Міжнародного жіночого дня Глава держави підписав Указ про відзначення нагородами видатних жінок, серед яких учасниці АТО, волонтери та видатні спортсменки. «Хотів би подякувати та вклонитися кожній з Вас за доброту, чуйність, щирість, мудрість, турботу, надійність. За ваш патріотизм та любов до Батьківщини», - сказав Президент, побажавши присутнім щастя та добробуту.

Зокрема, орденом "За мужність" ІІІ ступеня відзначено старших солдатів Яну Донцову (снайпера взводу вогневої підтримки розвідувального батальйону), Юлію Дунданову (санітарного інструктора роти) та Ольгу Омельчук (яка, ризикуючи життям, надала медичну допомогу 20 пораненим військовим). Державну нагороду також отримали лейтенант медичної служби Тетяна Потупалова (лікар санітарного вертольоту Мі-8, яка здійснила 92 вильоти та надала медичну допомогу понад 600 пораненим і хворим) та старший солдат Юлія Семігайлова (снайпер, яка у форс-мажорних обставинах взяла командування відділенням на себе та забезпечила успішне виконання бойового завдання).

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня Президент відзначив старшого сержанта Галину Хмелівську - фельдшера рятувальної парашутно-десантної групи, яка здійснила понад 100 бойових вильотів та врятувала життя понад 350 військовим.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-