Німецький активіст: пікетуватиму, поки Росія не звільнить всіх політв'язнів

Німецький активіст: пікетуватиму, поки Росія не звільнить всіх політв'язнів

Фото
Укрінформ
Традиційний пікет з вимогою звільнення незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко пройшов у Берліні у день, коли суд повинен був назвати дату оголошення вироку.

Позиція суду обурила його учасників, які готові стояти до останнього, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Коли оголосять вирок, приходитиму щодня протягом стількох днів, скільки років російський суд визначить Наді як покарання", - обіцяє організатор акції берлінець Рональд Вендлінг.

Протягом всіх цих днів він влаштовуватиме разом з товаришами флешмоб між посольством РФ на вулиці Унтер-ден-Лінден і Бранденбурзькими воротами: двоє чоловіків хапають "Надію", надівають на неї наручники і кидають у клітку. 

Вендлінг, колишній НДР-івський дисидент, що відсидів кілька років у в'язницях за свої переконання, сам зшив величезний українських прапор – 6Х1,6 м, за власні гроші виготовив плакати і заламінував фотографії (говорить, запас міцності у них на 2 роки регулярного використання). Щочетверга, починаючи з 6 листопада 2014 року, з 13.00 до 16.00 він стоїть, зрідка у компанії кількох товаришів, напроти Посольства РФ у ФРН. Поліція ставиться до нього прихильно, не чіпляючись до незначного порушення тимчасових рамок акції (заявки на які Вендлінг подає раз на місяць відразу на 4 пікети) і дозволяючи кріпити плакати до дерев.

Вендлінг спантеличений і ображений реакцією українців, що живуть у німецькій столиці, від яких фактично не бачить підтримки своїх акцій. У цей четвер прийшла лише Тетяна Вольф. "Хай не приходять. Я стоятиму тут один. Стоятиму доти, поки Росія не звільнить останнього незаконно утримуваного українського політв'язня. Я терплячий", - каже він.

Свої регулярні акції даремними він не вважає. "Все не даремно. Багато хто бачить, багато хто розпитує. Коли люди бачать, що акція проходить не раз і не два, вони вже замислюються", - пояснює Вендлінг. 

Раз на тиждень на цілу годину в самому центрі німецької столиці завдяки небайдужій людині з'являється Nadiya Savchenko Platz.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-