Медіа-профспілка просить допомогти звільненій з полону Варфоломеєвій

Медіа-профспілка просить допомогти звільненій з полону Варфоломеєвій

Укрінформ
Медіа-профспілка звернулася до колег-журналістів, а також усіх небайдужих громадян із проханням надати матеріальну допомогу звільненій нині з полону журналістці  Марії Варфоломеєвій.

Про це повідомляє прес-служба Медіа-профспілки.

«Сьогодні з полону проросійських сеператистів звільнили журналістку Марію Варфоломеєву. Вона просиділа «на підвалі» понад рік. Зараз її перевозять до Києва. Складність її ситуації полягає в тому, що вона не має в столиці родичів, які могли б їй допомогти, у неї нема житла. Зрозуміло, що вона має пройти курс реабілітації. Незалежна медіа-профспілка виділить їй матеріальну допомогу. Але думаю, що цього буде замало. Звертаюся до вас із закликом допомогти Марії у цій складній ситуації, щоб вона змогла відновитися та повернутися до професії», - йдеться в повідомленні.

Наразі Марію Варфоломеєву, яку сьогодні, 3 березня, було звільнено з полону «ЛНР», везуть до Києва у реабілітаційний центр «Феофанія».

У коментарі журналістам «Громадського ТБ» Марія розповіла, що півроку знаходилась в одиночній камері.

До окупації Луганська Варфоломеєва працювала в місцевому виданні «Свободный репортер», яке припинило існування після початку бойових дій. Також журналістка співпрацювала з інтернет-виданням «Восток-медиа» та була фіксеркою для центральних телеканалів.

9 січня 2015 року її затримали бойовики «ЛНР» під час фотографування житлових будинків на одній з вулиць Луганська. Згодом стало відомо, що бойовики висунули їй звинувачення в «коригуванні артилерійського вогню», за що їй загрожує 15 років «ув'язнення».

Станом на сьогодні, кошти для допомоги Марії Варфоломеєвій можна надіслати на рахунок ВПС НМПУ (допоки вона не відкриє власний рахунок у банку).

Організація-одержувач ВПС “Незалежна медіа-профспілка України”

Поточний рахунок: 26001500047496

Ідентифікаційний код (ЄДРПОУ): 33400078

МФО: 300614

Банк: ПАТ “КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК”

Призначення платежу: Благодійний внесок для допомоги постраждалим журналістам (для Марії Варфоломєєвої) від (вкажіть Ваше прізвище, ім'я).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-