ВАСУ відмовив екс-судді Кірєєву в задоволенні позову до Президента

ВАСУ відмовив екс-судді Кірєєву в задоволенні позову до Президента

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України відмовив колишньому судді Печерського районного суду Києва Родіонові Кірєєву в задоволенні позовних вимог визнати незаконним указ Президента України Петра Порошенка, яким його звільнили з посади.

Про це пише «Радіо Свобода».

«Суд розглянув справу за позовом Кірєєва до президента України Порошенка про визнання незаконним указу президента України і постановив відмовити в задоволенні позову Родіона Кірєєва про визнання незаконним указу президента від 18 січня 2016 року про звільнення суддів у частині звільнення його з посади судді Печерського районного суду», – мовиться в резолютивній частині рішення.

Адвокат Кірєєва, який представляв його інтереси в суді, заявив після завершення засідання, що оскаржить це рішення у Верховному суді України.

Нагадаємо: на початку року адміністрація президента України повідомила про звільнення Петром Порошенком чотирьох суддів, з відповідним проханням про що звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок.

Серед звільнених був і суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв, який свого часу виніс вирок у «газовій» справі щодо екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-