Замирення по-маріупольськи: чому терористи - ополченці і

Замирення по-маріупольськи: чому терористи - ополченці і "Л/ДНР" без лапок

Укрінформ
У Маріупольському державному університеті прокоментували виданий факультетом філології та масових комунікацій «Довідник професійного журналіста», в якому рекомендують називати терористів ополченцями, тітушок - найманцями, а зону АТО - військовим конфліктом на сході України. На думку видавців, це - проект щодо поширення мирної риторики, за яким немає антиукраїнської позиції.

Відповідний офіційний коментар розміщений на сайті університету. 

«Сьогодні у мережі інтернет було розповсюджено інформацію стосовно «Довідника професійного журналіста», який був виданий у рамках організації тренінгу «Поширення мирної риторики у ЗМІ. Досвід європейських медіа». Проект Маріупольський державний університет реалізував за підтримки Посольства США в Україні. Під час тренінгу обговорювалися гострі поняття, які сьогодні використовуються у журналістиці і які мають стати дієвим інструментом встановлення миру в регіоні та повернення під контроль України окупованих агресором територій. У глосарії, який містив «Довідник професійного журналіста», наводилися діаметральні поняття, які використовуються журналістами», - зазначається в повідомленні.

Автори коментаря також заявили, що публікація журналіста Сергія Грішина про «Довідник професійного журналіста», яку розповсюдили ЗМІ та інтернет-видання, була подана некоректно і тенденційно: «Упорядники посібника «Довідник професійного журналіста» спростовують інформацію, розміщену на інтернет-ресурсах, першоджерелом якої стала сторінка Facebook Сергія Грішина. Інформація на цій сторінці не відповідає оригіналу видання «Довідник професійного журналіста».

Водночас не уточнюється, в чому саме інформація не відповідає оригіналу видання «Довідник професійного журналіста». 

Вони також підкреслюють, що МДУ має чітку проукраїнську та проєвропейську позицію.

Нагадаємо, Сергій Грішин розмістив скріншот сторінок довідника, де рекомендовано замість лексем негативного відтінку вживати нейтральні. "ЛНР" та "ДНР" рекомендовано не брати в лапки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-