За теракти у військкоматах та на залізниці харків’янам загрожує 12 років

За теракти у військкоматах та на залізниці харків’янам загрожує 12 років

Укрінформ
Прокуратура Харківської області затвердила та направила до Жовтневого районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 3-х жителів міста, які вчинили низку терактів на території області.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації прокуратури Харківської області.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2014 року троє чоловіків намагалися підірвати будівлі Орджонікідзевського та Фрунзенського районних військових комісаріатів, офіс приватної адвокатської контори у м. Харкові. У жовтні того ж року вони скоїли вибух на залізничній станції "Залютине". У січні 2015 року - вибух біля технічної будівлі ТОВ "Харківрегіонгаз"; вибух на залізничній станції "Шебелинка", який перейшов на цистерну з бензином", - йдеться у повдіомленні.

Зазначається, що у березні минулого року на залізничному мосту через річку Лопань біля станції "Новожанове" був встановлений та активований вибуховий пристрій. В результаті вибуху пошкоджено залізничні колії.

Для скоєння терактів зловмисники використовували як саморобні вибухові пристрої, так і пристрої воєнного призначення.

Їм інкримінується скоєння терористичних актів та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-