Савченко привітала свого прокурора:

Савченко привітала свого прокурора: "Отримали за мене зірочку"

Укрінформ
У Донецькому міському суді Ростовської області триває розгляд справи проти народного депутата України Надії Савченко. Сьогодні суд перейшов до заключного етапу - дебатів сторін процесу.

Першим слово надано держобвинувачам, повідомляє Медіазона.

Прокурор Павло Філіпчук свій виступ розпочав з розповіді про загиблих журналістів ВДТРК, які "об'єктивно та неупереджено" висвітлювали події на Донбасі, перш ніж потрапили під вогонь українських військових.

"Знімальна команда ВДТРК потрапила під смертельний вогонь, чесно і сумлінно виконуючи свій обов'язок. Росія не могла залишитися осторонь і не притягнути винних до трагедії", - виразно читає з листочка представник Генпрокуратури РФ.

Він зачитує обвинувальний висновок, у якому йдеться, що використовуючи свої навички і спорядження, Савченко повідомила командиру батальйону «Айдар» і невстановленим військовослужбовцям місцеперебування цивільних осіб для пристрілювання і їх ураження. Використовуючи отримані від командира «Айдара» координати цивільних осіб, українські військові здійснили не менше шести пострілів гаубиць, у результаті якого були вбиті кореспонденти Максим Волошин і Ігор Корнелюк. Кореспондентові Денисову і шістьом громадянам України вдалося залишити місце обстрілу і сховатися, у зв'язку з чим стрільцям "не вдалося довести свій умисел до кінця".

Згідно з обвинувальним висновком, після обстрілу 17 червня о 12.30 Савченко була виявлена представниками "ЛНР" і доправлена в їх розташування. А 23 червня вона незаконно перетнула державний кордон у невстановленому місці, після чого була виявлена співробітниками МВС біля селища Кантемирівка, нагадав суть звинувачень Філіпчук і передав слово колегам.

При цьому Савченко кричить з «акваріума»: "А я вітаю товариша полковника (Філіпчука. - Ред.) з отриманням чергового звання. Отримали за мене зірочку".

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко і її захист звинувачення відкидають, заявляючи, що на момент загибелі журналістів вона вже була захоплена в полон сепаратистами, які потім примусово переправили її в Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-