У Міноборони розповіли про вчорашній вибух на полігоні під Харковом

У Міноборони розповіли про вчорашній вибух на полігоні під Харковом

Укрінформ
У вибуху бойової гранати РГД-5 на полігоні Харківського університету Повітряних Сил України ім.Кожедуба, де поранення рук і ніг отримали офіцер і курсант, за висновком слідчих, не було злого наміру.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Горбунов.

"Бойова граната вибухнула напередодні під час планових занять з вогневої підготовки. Вибух, уточнили слідчі, стався саме в тому окопі, де знаходилися офіцер-викладач і курсант молодшого курсу інженерно-авіаційного факультету. В обох, за інструкцією, були бронежилети і каски. Під час вибуху обоє отримали осколкові поранення рук і ніг. Встановлено, що у вибуху не було злого наміру", - зазначив Горбунов.

За його словами, слідство ведуть офіцери Харківського зонального відділу військової служби правопорядку. "Подія поки що не отримала кваліфікації і не внесена в Єдиний реєстр правопорушень", - додав представник МОУ.

За його словами, багатоцільовий полігон під Харковом, яким також користуються Харківський національний університет внутрішніх справ і військовий ліцей, після короткої перерви у зв'язку з інцидентом знову відкритий для практичних занять.

 Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 березня близько 11-ї ранку під час планових занять з кидання бойових гранат на полігоні біля села Великі Проходи під Харковом стався вибух, постраждали дві людини. Ведеться слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-