Київ взяв на себе укріплення зруйнованого будинку на Хмельницького

Київ взяв на себе укріплення зруйнованого будинку на Хмельницького

Укрінформ
Міська влада за бюджетні кошти займеться укріпленням стін будинку на вулиці Богдана Хмельницького з подальшим відшкодуванням власником цього об'єкту.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі ми обмежили доступ на територію, яка прилегла до будинку. Інститутом будівельних конструкцій розробляється проектне рішення щодо підпору цієї стіни, яка знаходиться в такому нестабільному, небезпечному стані, і будуть виконані роботи. Рішення про виділення на це грошей з резервного фонду, потім ці кошти ми будемо повертати з власника цієї будівлі, або в добровільному, або в судовому порядку. Тому бюджетні кошти ми дарувати нікому не будемо, але з іншого боку ми повинні убезпечити ситуацію", - сказав Пантелеєв.

Нагадаємо, в центрі Києва близько 16:00 25 лютого на вул. Богдана Хмельницького обвалилася будівля. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонтні роботи в домі велися з порушеннями. Державна архітектурно-будівельна інспекція дозволу на роботи не давала, сам будинок є пам'яткою історії. За фактом обрушення вже відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-