Ректор хотів підкупити заступника Квіта

Ректор хотів підкупити заступника Квіта

Фото
Укрінформ
У стінах Міністерства освіти і науки у вівторок зафіксували спробу ректора одного з університетів Запорізької області дати хабар у розмірі 10 тисяч доларів США заступнику міністра Андрію Гевку. 

Інцидент було знято на відео представниками Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро України, повідомляє прес-служба Міносвіти.

«Ректор університету звернулася до заступника міністра освіти і науки України з проханням закрити очі на порушення, виявлені під час акредитаційної перевірки вишу два тижні тому. За це ректор пропонувала хабар. Андрій Гевко відхилив пропозицію та звернувся до Національного антикорупційного бюро з відповідною скаргою. 1 березня 2016 року ректор ВНЗ повторила спробу дати хабар у розмірі 10 тисяч доларів США із обіцянкою збільшити суму. Це було зафіксовано представниками НАБУ та СБУ», - йдеться у повідомленні.

Підставою для спроби дати хабар стали махінації адміністрації університету. Зокрема, були виявлені маніпуляції зі студентськими роботами, що виконувалися підставними особами.

Як уточнює прес-центр СБУ, співробітники Служби безпеки спільно з Національним антикорупційним бюро та прокуратурою затримали ректора вишу. Відкрито кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення зловмисниці про підозру.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-