МІП напише шведській компанії про борги ATR

МІП напише шведській компанії про борги ATR

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики у середу направить листа до компанії "SES ASTRA AB" (Швеція) щодо відтермінування дати виконання боргових зобов'язань зі сторони компанії "Атлант-СВ" ("ATR").

Про це йдеться в заяві МІП щодо можливого припинення супутникового мовлення телеканалу "ATR".

"В умовах ризиків для подальшого мовлення телеканалу, Міністерство інформаційної політики вже сьогодні направить листа до компанії "SES ASTRA AB" (Швеція) щодо відтермінування дати виконання боргових зобов'язань зі сторони компанії "Атлант-СВ" ("ATR")", - зазначили у відомстві.

У МІП нагадали, що українська держава вже зробила крок назустріч органам національного самоврядування кримських татар. Зокрема, в державний бюджет 2016 року на фінансування Меджлісу кримськотатарського народу закладено 60 млн грн і частина з цих коштів буде  спрямована на фінансову підтримку телеканалу.

У міністерстві зазначили, що телеканал "ATR" є надбанням кримськотатарського народу, відіграє велику роль у збереженні мови й традицій та, в цілому, культури корінного народу Криму.  Водночас позбавлений матеріальної технічної бази, що залишилась на тимчасово окупованій території АР Крим, та за наявності заборгованості перед шведською компанією "SES ASTRA AB", телеканал "ATR" опинився в ситуації, що ставить під загрозу його подальше супутникове мовлення.

"На найближчому засіданні уряду Міністерство інформаційної політики винесе для обговорення та ухвалення рішення щодо сплати наявного боргу телеканалу "ATR", зокрема, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для вирішення проблем Криму.  Міністерство декларує свою підтримку "ATR" та закликає усіх і кожного, у тому числі компанію "SES ASTRA AB" (Швеція), не допустити вчинення дій та прийняття рішення, що можуть призвести до припинення мовлення кримськотатарського телеканалу", - наголосили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-