Азовці пішли до Шевченківського суду

Азовці пішли до Шевченківського суду

Фото
Укрінформ
Понад 200 представників Цивільного корпусу "Азов" вирушили від слідчого ізолятора СБУ до Шевченківського районного суду в місті Києві, де о 12.30 має розпочатися судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу затриманому СБУ керівнику Цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову.

Про це сказав представник Цивільного корпусу "Азов" Назар Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд запланований на 12.30 по вулиці Дегтярівська, 31", - сказав він.

Колона активістів відправилась на метро від станції "Арсенальна" до станції " Шулявська". Звідти пройдуть пішки до будівлі суду.

Нагадаємо, що СБУ затримала голову Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова і його подругу Оксану Шелест.

Краснову оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), в СБУ зазначили, що статті можуть бути додані.

Пізніше в СБУ заявили, що Краснов готував вбивство одного з активістів на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області. Крім того, він нібито готував теракт і співпрацював з російською стороною.

Адвокат Краснова заявив, що його підзахисний побитий і що з нього вибивали зізнання протягом 6 годин за допомогою тортур. В СБУ зазначили, що він чинив опір при затриманні і довелося застосувати силу.

Щодо Оксани Шелест, то Шевченківським районним судом м. Києва розглядається клопотання слідчого ГСУ СБУ Дишлюка М.М. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вона підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст.28, ч.1 ст 263 (кнтрабанда, вчинення злочину за попередньою змовою, незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Фото: сторінка полку "Азов" ВКонтакте

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-