Суд над колишнім санітаром «Освенціма» перенесли останньої миті

Суд над колишнім санітаром «Освенціма» перенесли останньої миті

Укрінформ
Процес над колишнім санітаром табору смерті «Аушвіц» ("Освенцім") 95-річним Хубертом Ц., що мав розпочатись у понеділок в окружному суді Нойбранденбурга, останньої миті перенесли на більш пізню дату.

Про це повідомляє Der Spiegel.

«Процес проти колишнього есесівця Хуберта Ц. призупинився вже на самому початку. У перший день розгляду справи суд визнав 95-річного відповідача нездатним до ведення переговорів», - інформує тижневик.

Представник суду повідомив журналістам, що стан підсудного різко погіршився - у нього підвищився тиск і «його не полишають думки про самогубство».

Як уже повідомляв Укрінформ, це вже не перша спроба засудити колишнього есесівця, прізвище якого воліють не називати, проте раніше повідомлялося, що його звати Хуберт Цафке. Він уже відсидів 4 роки в Польщі за вироком Краківського суду 1948 року. У 2014 році його помістили у слідчий ізолятор, однак випустили у зв'язку зі станом здоров'я. У червні 2015 року суд Нойбранденбурга відмовився проводити процес з огляду на фізичну немічність обвинуваченого. Однак рішення було опротестовано і був призначений новий медичний огляд, за результатами якого старого визнали «обмежено придатним» до участі в процесі, що означає, що йому доведеться повторювати запитання, а також будуть потрібні додаткові перерви в судових засіданнях.

Підсудному закидають пособництво в убивстві щонайменше 3681 людини - саме стільки людей було знищено у концтаборі в період з середини серпня до середини вересня 1944 року, коли Хуберт Ц. працював у таборі. Йому загрожує від 3 до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-