Українцям обіцяють тепліший березень, ніж зазвичай

Українцям обіцяють тепліший березень, ніж зазвичай

Укрінформ
Українські синоптики прогнозують, що цьогорічний березень буде дещо теплішим, ніж зазвичай, водночас кількість опадів залишиться у межах норми.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"Середня місячна температура березня передбачається 0-6° тепла, що на 1-2° вище за норму. Місячна кількість опадів очікується 30-45 мм, на Закарпатті та місцями в гірських районах 65-115 мм, що в межах норми", - йдеться у повідомленні.

Синоптики відзначають, що зазвичай середня місячна температура повітря в березні порівняно з лютневою різко підвищується і становить 3° морозу - 2° тепла, на Закарпатті і крайньому півдні України 3-6° тепла.

Абсолютний мінімум температури становить 22-37° морозу, на півдні України 11-27° морозу; абсолютний максимум - 16-28° тепла, на Одещині до 29-30° тепла.

Перехід середньої добової температури повітря через 0° в бік її підвищення здійснюється: на півдні України та Закарпатті - у першій декаді, у східних та північно-східних областях - у третій, на решті території - у другій декаді місяця. Перехід через +5° відбувається у третій декаді березня на Закарпатті та у більшості районів південної частини.

Середня місячна кількість опадів становить 24-50 мм, місцями у Карпатах, на Закарпатті 56-102 мм.

Водночас у березні ще бувають хуртовини, ожеледь, налипання мокрого снігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-