У Нацгвардії з'являться штатні фізінструктори

У Нацгвардії з'являться штатні фізінструктори

Укрінформ
Для підвищення рівня фізичної підготовки особового складу Нацгвардії прийнято рішення щодо введення в штат підрозділів інструкторів з організації фізичної підготовки.

Про це заявив у пятницю на прес-конференції в Укрінформі начальник відділу Управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України полковник Сергій Лещеня.

"Спираючись на досвід іноземних держав для підвищення рівня фізичної підготовки особового складу Нацгвардії вирішено питання про підготовку та введення в штат у підрозділи інструкторів з організації фізичної підготовки. З цього року починається планова підготовка інструкторів на базі нашого навчального центру", - сказав Лещеня.

За його словами, є нагальна необхідність забезпечити високий рівень фізичної підготовки особового складу, зокрема, це пов'язано з проведенням АТО.

"АТО - це фактор, який впливає на виконання бойових завдань. Це ймовірність безпосереднього контакту з противником і тому мають бути навички рукопашного бою. Це необхідність діяти вдень і вночі, за будь-якої погоди. Це і марш-кидки у відповідній екіпіровці зі зброєю. Для цього має бути відповідна фізична підготовка", - наголосив Лещеня.

Він зауважив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про збільшення нормативів для контрактників, що наразі це питання обговорюється. "Нормативи фізичної підготовки поки не змінились. У законі про фізичну культуру і спорт визначено нормативи для військовослужбовців, силових структур, правоохоронних органів. Однак в планах є перегляд нормативів", - сказав він і додав, що це питання вирішуватиметься протягом 2016 року. "Нормативні документи мають бути змінені для того, щоб ми перейшли на якість", - підкреслив Лещеня.

Зараз по єдиному тесту контрактнику треба підтягнутися 7-8 разів. На думку Лещені, цей норматив доцільно підвищити до 10-13  разів. У спецпідрозділах та розвідці - інші нормативи, підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-