Консул у Парижі: Висланим українцям «все пояснять у посольстві США»

Консул у Парижі: Висланим українцям «все пояснять у посольстві США»

Ексклюзив
Укрінформ
Служба громадянства та імміграції США (або міграційна служба) у паризькому міжнародному аеропорту «Руасі-Шарль Де Голь» анулювала візи туристичній групі громадян України чисельністю 22 особи. Усі пояснення українці можуть отримати в посольстві США у Києві персонально.

Про це розповів в коментарі Укрінформу консул посольства України у Французькій Республіці Микола Собко.

«Це правда, що українцям вчора анулювали американські візи. Це була туристична група у складі 22 особи, у тому числі 3 дітей віком 2, 12 та 16 років. Вони прямували транзитним авіарейсом через Париж до Маямі для подорожі круїзним лайнером. Згідно з існуючими в США нормами в аеропорту «Руасі Шарль де Голль» усіх пасажирів перевіряє міграційна служба Сполучених Штатів. Її федеральний працівник пояснив нам, що візи саме для цієї групи були анульовані і тому людей мали повернути назад до Києва», - сказав український дипломат.

За його словами, у шістьох з 22 осіб, у т.ч. дворічної дитини були Шенгенські візи. «Тому після того, як французька поліція та авіакомпанія переоформили квитки на найближчі рейси до Києва на сьогодні, їм видали нові паспорти і квитки, і вони скористалися можливістю та за власний кошт переночували у готелі поруч з аеропортом. Сьогодні о 9:45 годині за місцевим часом вони відбули до Києва», - зазначив український консул.

Решта українських громадян через те, що не мали Шенгенських віз змушена була ночувати у транзитній зоні аеропорту.

«Враховуючи те, що у Франції діє надзвичайний стан та уведено безпрецедентні заходи безпеки нам не вдалося домовитися з французькою стороною про дозвіл залишити їм транзитну зону та про ночівлю в готелі. Це неможливо. Ці люди були поділені на дві групи і сьогодні будуть відправлені до Києва о 19:30», - зазначив дипломат.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи можна було вплинути на ситуацію з боку посольства України у Франції, консул зауважив, що навіть американські дипломати, що акредитовані у Франції, не мають жодного впливу на рішення міграційної служби США. «За словами федерального представника міграційної служби США, якщо особи, яким анулювали візи забажають отримати роз’яснення, вони повинні особисто кожен звернутися до посольства США у Києві. Кожному буде надано відповідний коментар щодо причини анулювання візи. Це конфіденційна інформація», - сказав Микола Собко.

За приблизними оцінками, втрати українських туристів від такого несподіваного кроку є досить суттєвими і становлять від 4-6 тисяч доларів США на одну особу.

Як повідомлялося, у паризькому аеропорту «Шарль де Голль» на шляху з України в США групу українських пасажирів раптово зняли з рейсу, пояснивши це тим, що Америка не підтвердила їм візи. За словами однієї з туристок, майже усі вони мали візи на 10 років і не можуть зрозуміти як таке могло статися. Всі люди отримували візи в посольстві США в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-