Активісти вимагають від Порошенка ветувати

Активісти вимагають від Порошенка ветувати "електронні декларації"

Укрінформ
Громадські активісти зібралися під стінами Адміністрації Президента та вимагають від Петра Порошенка накласти вето на скандальний закон про електронне декларування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти показують театралізовану виставу про махінації з зазначеним законом.

До учасників мітингу приєднався народний депутат, голова Антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

До активістів вийшов представник Адміністрації Президента - заступник голови Олександр Даниленко і повідомив про те, яка робота наразі ведеться по скандальному закону.

"Зараз опрацьовуються зміни до законопроекту. Це робиться з Єврокомісією, з МФВ. Там досить серйозні експерти. Також залучаються експерти з РПР. Я хочу сказати, що ваші пропозиції також будуть враховані, але це не означає, що вони автоматично зарахуються за вашими вимогами", - сказав Даниленко.

Під час дискусії серед активістів виникла суперечка з представником АП. Даниленко запропонував активістам, що мають юридичну освіту, приєднатися до нього і піти до Адміністрації Президента, щоб доопрацювати цей закон спільно. Активісти погодилися.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада внесла зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо електронної системи надання та оприлюднення декларацій, до якого з голосу було внесено правку щодо відтермінування до 2017 року введення кримінальної відповідальності за неправдиву інформацію в таких деклараціях, а також щодо підвищення вартості майна, яке потребує електронного декларування, до 150 розмірів мінімальних заробітних плат.

Саме ці норми викликали найбільші суперечності та отримали різкі негативні відгуки від представників Європейського Союзу, оскільки сам закон входить до так званого "безвізового пакету".

Фото: hromadske.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-