Ленур Іслямов: Україна не розуміє, що до неї прийшов цілий народ

Ленур Іслямов: Україна не розуміє, що до неї прийшов цілий народ

Укрінформ
Кримським татарам, які вимушено переїхали з окупованого півострова на материк, Україна говорить: от вам видовища, хліб – живіть як всі.

Про це заявив голова координаційної штабу Цивільної блокади Криму Ленур Іслямов в інтерв'ю «Українській правді».

У минулому великий бізнесмен, що втратив бізнес у Криму: дистриб'юторську компанію "Квінгруп", транспортну – "СимСитиТранс", Джаст Банк, Іслямов каже, що через два місяці після переїзду в Київ, його охопило відчуття безвиході.

«Я зрозумів, що нікому ми не потрібні там. Нас готові жаліти, цмокати, втішати, але допомагати – ні», - так він описав ситуацію.

«З ким я лише не спілкувався – з Яценюком, президентом. Ладно там – Іслямов – з ним ще якось можна розібратися. А з рештою народу що робити? Народ там залишився... - каже Іслямов. - А чим живе народ – він же не живе одним печивом, він живе своєю культурою, традицією. Україна думає практично так, як і окупант: "Ось вам видовища, хліб – живіть як всі. Ну що у вас там, 18 травня (день пам'яті жертв депортації)? Запаліть пару свічок, помоліться там".

А для нас це – все. Тому що ми живемо і завдяки цьому зберігаємось. Як ті індіанці – цей внутрішній стан передається дітям і онукам».

«Україна зараз, досі не розуміє, хто до неї прийшов. До неї прийшов цілий народ», - вважає Іслямов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-