СБУ виявила бойовиків-«переселенців»

СБУ виявила бойовиків-«переселенців»

Укрінформ
Служба безпеки встановила, що на підконтрольній Україні території були зареєстровані і отримували соціальні виплати бойовики, які воюють проти нашої держави.

Про це на спільному брифінгу з міністром соціальної політики України заявив голови Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Встановлені факти, коли проживання на підконтрольній Україні території декларували бойовики, які сьогодні воюють проти нас. Тобто люди, які зі зброєю в руках воюють проти української армії і вбивають українських бійців, отримують пенсію з українського бюджету. Я вважаю, що таким речам треба покласти край", - сказав Грицак.

Він зазначив, що отримані у незаконний спосіб кошти у більшості випадків переміщувалися на тимчасово непідконтрольні українській владі території, в тому числі використоввувалися для матеріальної підтримки представників незаконних збройних формувань.

Грицак поінформував, що лише у 2016 році СБУ зафіксувала 20 фактів спроб переміщення на окуповану територію та вилучила 3,9 млн гривень, 878 тис. доларів США, 10 тис. євро, 14 млн російських рублів та 230 платіжних карток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-