У німецькому пиві знайшли пестицид

У німецькому пиві знайшли пестицид

Укрінформ
Дослідники виявили в популярних марках німецького пива пестицид гліфосат.

Про це в четвер пише FOCUS.

"Результати дослідження Мюнхенського інституту довкілля засвідчили, що в німецькому пиві міститься пестицид гліфосат", - йдеться у повідомленні.

Речовина виявлена в кожному з досліджених 14 популярних марок хмільного напою. Рівень вмісту його в 300 разів перевищував допустимий - від 0,46 мікрограмів на літр до 29,74 мкг/л проти гранично допустимого рівня для питної води в 0,1 мкг/л.

Марки, в яких виявлена речовина: Krombacher, Oettinger, Bitburger, Veltins, Beck's, Paulaner, Warsteiner, Hasseroeder, Radeberger, Erdinger, Augustiner, Franziskaner, Koenig Pilsener, Jever.

Екологи вимагають від виробників пояснити, як пестицид потрапив у пиво, а від уряду - лобіювати на європейському рівні заборону застосування гліфосату.

Гліфосат є неселективним системним гербіцидом, що використовується для боротьби з бур'янами. Посідає перше місце у світі з виробництва серед гербіцидів. У Німеччині щороку використовується 5400 тонн цієї речовини. Препарати на основі гліфосату відносяться до 3 класу небезпеки для людини. Вчені сперечаються про те, чи може він спричинювати розвиток у людини ракової пухлини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, гербіцид є мутагенним і "ймовірно канцерогенним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-