Кремль вирішив прибрати з політичної сцени екс-

Кремль вирішив прибрати з політичної сцени екс-"главу Радбезу ДНР"

Укрінформ
Московські "куратори", схоже, вирішили прибрати з політичної сцени екс-"главу Радбезу ДНР" Олександра Ходаковського. Гроші на це виділила адміністрація президента Путіна.

Як пише у Фейсбуці координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, керівництву сепаратистської "республіки" надійшла ЦУ з Білокам'яної прибрати всю зовнішню рекламу ГО «Патріотичні сили Донбасу», очолюваного Ходаковським, а також заблокувати підконтрольні йому інтернет-ресурси.

"«Міністерству інформації ДНР» (в. о. «міністра» - Олена Нікітіна) «кураторами» з Москви дано вказівку демонтувати в підконтрольних бойовикам населених пунктах Донецької області всю зовнішню рекламу ГО «Патріотичні сили Донбасу» (голова - Олександр Ходаковський). Одночасно ватажком «ДНР» О.Захарченком створена спеціальна група IT-фахівців (переважно - громадяни РФ), які працюють над блокуванням інтернет-ресурсів, підконтрольних О.Ходаковському", - зазначив експерт.

За даними ІС, для оперативного виконання цієї вказівки адміністрацією президента РФ спеціально виділені необхідні кошти.

Нагадаємо, що Ходаковський стояв біля витоків сепаратистського бунту у Донецькій області. До березня 2014 року він командував спецпідрозділом "Альфа" обласного управління СБУ, потім очолив батальйон бойовиків "Восток". До липня 2014 року був "міністром безпеки ДНР", з листопада 2014 року очолив "Раду безпеки ДНР". Кілька днів тому він поскаржився, що ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко так і не дав йому повноважень на цій посаді. Втім, на сайті "глави ДНР" доступний "указ" від 13 березня 2015 року про звільнення Ходакоовського з посади "голови Радбезу ДНР".

Останнім часом Ходаковський почав різко критикувати Захарченка, зокрема звинувативши його в корупції.

Фото: www.news-cloud.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-